Over mij en deze website

Hallo,

ik ben Ilona. Ik ben altijd al dol geweest op lekker eten, koken, de hele keuken overhoop zetten en dan hopen dat iemand anders de rotzooi opruimt. Als kind was ik niet echt dol op vlees maar at ik wel graag ijsjes, alles met chocolade en liefst ook veel kaas.

Ik heb jaren geleden 2 jaar een kookcursus gevolgd in avondschool maar stoorde mij toen aan de hoeveelheid vlees en room en het gebrek aan groenten in de recepten. Door zelf steeds nieuwe recepten te zoeken heb ik een paar jaar geleden de plantaardig keuken ontdekt en ben ik hier volop mee beginnen experimenteren. Sinds februari 2016 eet ik enkel nog plantaardig. Niet altijd even makkelijk maar echt beter voor het milieu, je gezondheid en dierenwelzijn. Ook op andere vlakken leef ik veganistisch. Zo koop ik geen wol of leer en let ik er ook op of mijn verzorgingsproducten geen dierlijke ingrediënten bevatten en dierenproefvrij zijn. Maar op deze website focus ik op eten.

Ongeveer 1x per week post ik hier een receptje. Af en toe zal ik ook al eens iets schrijven over andere items rond duurzaam leven.

In mijn vrije tijd doe ik redelijk wat vrijwilligerswerk. En naast al dat koken, eten, praten en schrijven over eten, heb ik ook nog een gewone job: educatief medewerker bij basiseducatie.