5 of minder ingrediënten, drankjes, keukenapparatuur, mixer of blender, ontbijt

Pina Colada ontbijt

Je zou denken dat de lockdown mij zeeën van tijd had opgeleverd om te koken, te smullen en te schrijven hierover. De tijd was er, de motivatie ontbrak soms. Maar het grootste probleem was dat ik ook geen groentepakket meer kon bestellen. En in de supermarkt, met toch al een beperkt aanbod aan groenten en fruit, koos ik vaak inspiratieloos voor steeds dezelfde ingrediënten waardoor er weinig spectaculairs op het menu kwam.

Daarnaast had ik privé gezien ook wat afleiding en veranderingen. Hierdoor zit ik de helft (of zelfs meer) van mijn tijd in een huis waar voorlopig een uitgebreide keuken ontbreekt. Maar juist door aanwezigheid van een oven en afwezigheid van een kookplaat, kreeg ik weer veel zin om te experimenteren. Koken voor iemand die er heerlijk van smult is ook veel leuker dan enkel voor jezelf koken. Ik heb de laatste tijd dus weer vanalles uitgeprobeerd en nu ik hier ook een keukenweegschaal heb (en dus enig idee van hoeveelheden), heb ik weer veel zin om recepten uit te schrijven.

En toch is dit een nieuw begin met een heel eenvoudig recept. 😕

Maar dus hier een recept voor een heerlijk tropisch ontbijtje. Natuurlijk zonder rum. Ontbijten met drank, dat zou er wat over zijn (al kan je natuurlijk de havermout weglaten en er een scheut rum aan toevoegen, maar dan best later op de dag).

Voor 1 portie

 • 1 banaan
 • 2 ringen ananas + sap uit het blikje
 • 150ml kokosmelk
 • 30gr havermout
 1. Pel de banaan, breek in 2 en doe in een blender of maatbeker.
 2. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
 3. Mix tot een gladde massa in de blender of met de staafmixer.
 4. Slurpen maar

Opmerkingen

 • Ook leuk om zo een milkshake te maken. Gebruik hiervoor bevroren banaan en laat de havermout weg. Heerlijk
 • Vind je kokosmelk te vet? Als je zelf kokosmelk maakt kan je ook gewoon meer water toevoegen. Of Alpro verkoopt ook literpakken kokosmelk die echt bedoeld zijn om te drinken en dus minder dik en vet zijn dan kokosmelk om mee te koken. (Maar zelfgemaakt levert minder afval op en is ook nog eens stukken goedkoper).
 • Je zou het glas ook lekker 80’s kunnen versieren met een suikerrandje (je weet wel, rand van het glas in wat water of citroensap deppen en dan in een laagje suiker) maar dat is niet de gezondste optie. Je kan ook schijfjes banaan of een stukje ananas op de rand zetten.
 • Waarschijnlijk vindt papa dit niet de beste manier om een gueuzeglas te vullen, en dan heeft hij nog gelijk ook 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s