creatief met restjes, lunch, Soep

Gazpacho van restjes

Ik maak niet zo vaak soep. Meestal alleen als er iemand komt eten en ik wat uitgebreid wil koken. Of, en dat gebeurt ook wel vaak: als ik restjes heb waarmee ik weinig kan doen. Restjes groenten vries ik ook gewoon in een grote doos in. Als de doos vol zit, is het tijd voor soep. Maar als ik voldoende verse restjes heb, kan ik ineens gazpacho maken. En na het sushi maken had ik restjes komkommer, paprika, tomaat. En er lag ook nog niet meer zo verse sla in de koelkast. Het resultaat? Lekker verfrissend.

restjesgazpacho

Eigenlijk is dit niet echt een vaststaand recept maar gewoon alles wat er is en lekker lijkt in de blender gooien. Mijn gazpacho is  niet naar authentiek recept, voor mij is het gewoon soep die niet moet koken. Dat bespaart ook nog een op elektriciteit/gas.

Voor 2 ruime porties

 • Vel en pitten van 1 tomaat, of gewoon een halve tomaat
 • een kleine halve komkommer
 • een halve rode paprika
 • een paar blaadjes sla
 • een halve kleine ui
 • 1 teentje look
 • 1 lepel zonnebloempitjes
 • peper en zout
 • 400ml water
 1. Doe alles in de blender
 2. Mix  tot een gladde soep.
 3. Proef en kruid bij.
 4. Serveer lekker koud.

Opmerkingen en variaties

 • Voeg kruiden naar smaak toe.
 • Als je geen blender hebt kan het ook met een staafmixer
 • De hoeveelheden doen er eigenlijk niet. Meer of minder tomaat/paprika maakt echt niet uit.
 • Voeg water naar wens toe.
 • Serveer met geroosterd brood of stokbrood als een lichte lunch.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s