5 of minder ingrediënten, basisrecept, Uncategorized

Dadelsiroop

Biet- of rietsuiker is plantaardig maar ik probeer er toch niet al teveel van te gebruiken. Je kan echt wel wennen aan een minder zoete smaak. En als je fruit (appelmoes, bananen,…) gebruikt in bijvoorbeeld gebak heb je ook al een zoetere smaak. Maar soms is een siroop ook leuk, bijvoorbeeld voor op pannenkoeken. En dan gebruik ik al eens deze dadelstroop.

dadelstroop

De stroop is heel makkelijk om te maken (De staafmixer afwassen is het meeste werk) en je kan hem 2 weken bewaren. Ik maak geen grote hoeveelheden want weggooien is zonde. Een restje stroop kan je wel gebruiken in gebak of door muesli of havermout roeren voor een op en top verwenontbijtje.Normaal post ik voornamelijk eigen recepten maar dit heb ik uit het “How not to die cookbook”. En ik zet het hier als basisrecept omdat ik ook regelmatig gebruik in gebak.

Voor een potje

  • 80gr dadels (ongeveer 12 stuks)
  • 125ml warm water
  1. Week de dadels een uurtje of langer in het water.
  2. Doe het water en de dadels in een maatbeker en mix tot een gladde massa.
  3. Doe in een potje met deksel en bewaar in de koelkast.

Opmerkingen en variaties

  • In de koelkast blijft de dadelsiroop ongeveer 2 weken goed. Vergroot of verklein de hoeveelheden, naargelang je nodig hebt.
  • Het weken is voornamelijk om de dadels zacht te laten worden. Als je weinig tijd hebt kan je proberen dat over te slaan, maar dan heb je er misschien stukjes inzitten.
  • In plaats van een staafmixer zal het ook wel in een blender gaan, maar voor veel blenders zal dit misschien een kleine hoeveelheid zijn.

11 gedachten over “Dadelsiroop”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s