5 of minder ingrediënten, drankjes

Een soort van Bailey’s

Bailey’s het mierzoete Ierse drankje met koffiesmaak, je kent het wel. Aangezien er melk inzit is het niet plantaardig. Er zou nu ook veganistisch Bailey’s met amandelmelk verkrijgbaar zijn maar ik heb hem nog nergens gevonden. Daarbij zit er waarschijnlijk veel suiker in en is het duur. Gelukkig ben ik creatief genoeg om zelf iets te maken.

vegan bailey's suikervrij lactosevrij

Smaakt het uiteindelijke ook naar Bailey’s? Ik heb al jaren geen Bailey’s meer gedronken dus kan het niet met zekerheid zeggen. Het heeft wel een romig mondgevoel, een zachte koffiesmaak en alcohol. Ik zou zeggen, probeer het eens en laat het mij weten.

Hoewel alcohol een conserverende werking heeft zou ik niet proberen dit drankje te bewaren. Dat is ook niet nodig aangezien het geen werk is om te maken. Alhoewel, ook hiervoor heb je weer een specifiek ingrediënt nodig: Zelfgemaakte koffielikeur of koffie wodka. Ik hoop dat je 2 weken geleden een voorraadje hebt aangelegd.

Voor 1 portie

  • een klein scheutje koffie wodka
  • ijskoude zelfgemaakte amandelmelk
  1. Giet een bodempje koffie wodka in een glas
  2. Vul aan met amandelmelk
  3. werk eventueel af met een ijsblokje

Opmerkingen

  • Je kan natuurlijk ook amandelmelk uit de winkel gebruiken maar ook daar is vaak suiker aan toegevoegd en je hebt weer afval.
  • Je kan deze drank zo sterk maken als je zelf wilt maar ik vind een klein bodempje koffie wodka op een glas amandelmelk voldoende. Mijn koffie wodka staat al wel een jaar of 2 dus die is goed straf van koffiesmaak.
  • In Bailey’s zit ook iets van chocolade en karamel denk ik. Je zou dus verder kunnen experimenteren en nog iets bijvoegen maar voor mij is het lekker zo.

Heb je het uitgeprobeerd? Smaakt het naar Bailey’s.

2 gedachten over “Een soort van Bailey’s”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s